טוען ... אנא המתן ...

חומץ בלסמי

 

91238327.68157810.large.jpg

חומץ בלסמי הינו סוג של חומץ מיושן, שבאופן מסורתי מיוצר במודנה שבאיטליה, ממיץ מרוכז או מתירוש של ענבים לבנים (בדרך כלל מענבים ממשפחת הטרביאנו). צבעו חום כהה והוא בעל ריח חזק, טעם עשיר, מתוק ומורכב. לחומץ הבלסמי דרגת חומציות גבוהה, אך מתיקותו מכסה על עפיצות, דבר המרכך את טעמו. חומץ בלסמי איכותי מתקבל לאחר שנות יישון רבות (בין 3 ל 12 שנים) במגוון חביות עשויות סוגי עץ שונים (וביניהם אלון ,תות, ערמון, דובדבן, ערער, מילה ושיטה. החומץ הבלסמי המסחרי, הנמכר בסופרמרקטים, מיוצר מחומץ יין אדום או מיץ ענבים מרוכז המעורב עם חומץ חזק המשולב עם קרמל וסוכר . מכל מקום, על מנת שחומץ ייקרא "בלסמי" עליו להיות מיוצר מענבים.

בעבר, החומץ הבלסמי היה מוצר מלאכת יד, ולכן היה יקר והיה זמין רק לאנשי המעמד הגבוה האיטלקיים, אך במאה ה-20 הפך החומץ הבלסמי ידוע וזמין באופן נרחב בעולם.


 


img6974.64798684.84242819.medium.jpg

חומץ בלסמי איכותי מבית "טעמים", מאופיין בטעם עשיר ,ארומתי מתקתק לתיבול, מצויין כרוטב לסלטים וירקות‚ ואידאלי להעשרת טעמם של בשר ודגים .